TopLine Media lähtee Kiinan elokuvamarkkinoille!

TopLine Media sai pari päivää sitten jymyuutisen: Kaksi yhteistuotantohankettamme, The King of Sauna -tv-dokumenttisarja ja #Lapland -elokuvaprojekti on valittu suomalaisen elokuva-alan Bigger Picture Kiinan vientihankkeeseen. Hankkeeseen haki 31 yritystä, osa useilla projekteilla, ja mukaan pääsi 19. Mukana ovat miltei kaikki suuret suomalaiset toimijat Iron Skysta alkaen – ja me!

Tämä on ihan valtavan iso juttu molemmille yhteistuotannoillemme. Paitsi että se osoittaa, että kummallakin on kansainvälistä potentiaalia, se todistaa että pienikin toimija voi hyvällä idealla olla samalla viivalla suurten kotimaisten tuotantoyhtiöiden kanssa.

The King of Sauna on suomalaisesta saunasta kertova viihteellinen dokumenttisarja. Se kertoo lappilaisesta saunanrakentaja Pasi Remsusta ja hänen kamppailustaan viedä saunan ilosanomaa ympäri maailmaa. Sarjan vastaava tuottaja on lontoolainen Three Wise Monkeys ja sen ensimmäistä tuotantokautta kuvataan parhaillaan Britanniassa ja Suomessa.

#Lapland taas on käsikirjoitusvaiheessa oleva näytelmä ja komediallinen draamaelokuva kansainvälisestä tubettajajoukosta talvisessa Suomen Lapissa. Sitä käsikirjoittavat suomalainen koomikko ja ohjaaja Mika Eirtovaara sekä brittiläinen käsikirjoittaja Simon Corble. Corblen tunnetuin teos on näytelmäsovitus Hitchcockin 39 Steps -elokuvasta, jonka on nähnyt maailmanlaajuisesti pari miljoonaa teatterikatsojaa.

Tavoitteemme tuotantojen osalta ovat kovin erilaiset. The King of Sauna on jo kuvausvaiheessa, eli sille haetaanKiinasta lähinnä jakelukanavia. #Laplandille sen sijaan haemme myös kiinalaista tuotantokumppania. Kiina on nopeasti noussut yhdeksi suurimmista televisio- ja elokuvamarkkinoista maailmassa. Sinne pääsy on erittäin haastavaa, mutta toisaalta miljardin ihmisen markkinoille kannatta yrittää tosissaan.

Asuin itse Chengdussa, Sichuanin maakunnassa, yhden talven Päijät-Hämeen Liiton yhteistyöprojektin tiimoilta. Niiltä ajoilta Kiina on muuttunut miljoona prosenttia, mutta yksi sama lainalaisuus toimii: Henkilösuhteilla pelataan. Ilman tällaista projektia nuokin suhteet jäisivät hevillä saamatta – ja ovet pysyisivät visusti säpissä.

Bigger Picture -hanke jatkuu koulutustilaisuuksilla Suomessa, joilla parannetaan yritysten valmiuksia toimia Kiinan markkinoilla. Maaliskuussa 2019 hankkeeseen osallistuvat yritykset tekevät räätälöidyn yhteisvientimatkan Kiinaan, johon kuuluu muun muassa tapaamisia potentiaalisten yhteistuottajien kanssa.

Innolla odotamme mitä tuleman pitää!

Share on facebook
Jaa
Share on twitter
Twiittaa
Share on print
Tulosta
Share on email
Sähköposti