Videot

Tarinankerronnan
aatelia

Videosta on moneksi

Esitettävästä asiasta voidaan tehdä vaikka näytelmä, lyhytelokuva tai keskustella asiasta haastattelun tai paneelikeskustelun muodossa. Monelle asiantuntijalle haastattelu on paljon rennompi muoto, jossa kameroiden läsnäolon voi parhaimmillaan unohtaa. 

Videota kannattaa aina rikastuttaa erilaisilla kuvilla, animaatioilla, graafisilla elementeillä tai taustakuvituksella niin, että ne tukevat ja vahvistavat omalta osaltaan kerrottavaa viestiä. Nykytekniikalla voit itse helposti valita miljöön tai jopa aikakauden, jossa esiinnyt.

Videota monin tavoin

Teemme erilaisia videoita puhuvan pään lisäksi tai tilalle. Klikkaa otsikkoja ja lue lisää tavoista tehdä videotuotantoa.

01.

Kun haluat tallentaa tapahtuman, esityksen tai luennon

02.

Kun haluat esitellä asiasi, tuotteesi ja palvelusi konkreettisesti

03.

Kun haluat esitellä useita eri näkökulmia samanaikaisesti

04.

Kun haluat esitellä tai opettaa ohjelmistoja havainnollisesti

05.

Kun haluat kertoa asiasi tarinan muodossa

01. Taltioinnit

Melkein kuin olisit paikalla

Taltioinnin ja käsikirjoitetun videon ero on se, että taltioinnissa tallennetaan esitys sellaisenaan mahdollista jälkikäsittelyä varten. Se voidaan myös julkaista sellaisenaan. Katsojan mielenkiinnon ylläpitämiseksi tallenne kannattaa kuitenkin pilkkoa pienempiin osiin. 

Suorat lähetykset ovat muodikasta nykypäivää. Usein toimivampi vaihtoehto livelähetyksille on hyvin suunniteltu ja käsikirjoitettu nauhoitus, joka teknisesti vain jaetaan kaikille samaan aikaan.  Livelähetyksen tuntua voidaan lisätä esimerkiksi ottamalla käyttöön reaaliaikainen chatti –  tai järjestämällä esityksen jälkeen erillinen kyselytunti asiantuntijoille. Näin varmistat sekä  laadukkaan viestin että kyselymahdollisuuden. 

Taltiointi on eräänlainen livetilaisuuden jälkilähetys ja siksi se sopii erityisesti seminaarien, tapahtumien tai esitysten videointiin. 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja video enemmän kuin tuhat kuvaa. Video on tuttu ja turvallinen tapa esitellä… no, lähes mitä vaan. Videon viestiä voidaan vahvistaa ja rikastuttaa erilaisten tehokeinojen avulla. Videoon voidaan myös yhdistää animaatioita tai animaatioon videoita – näin saadaan aikaan vaikuttava ja erottuva esitys.

Hyvin käsikirjoitetut videot ovat edelleen yksi parhaita tapoja saada viesti perille. 

02. Esittelyvideot

Havainnollinen,
tuttu ja tehokas

03. Haastattelut ja paneelikeskustelut

Asian-
tuntemusta
astetta rennommin

Haastattelut ja paneelikeskustelut ovat kiinnostava ja helppo tapa esitellä asioita. Haastattelun etuna on se, että haastattelija huolehtii siitä, että kaikki oleellinen asia tulee varmasti sanotuksi. Haastattelija voi myös parhaimmillaan rentouttaa esiintyjän puhumaan luonnollisesti kameran edessä. 

Paneelikeskustelussa erilaiset näkemykset ja mielipiteet tulevat monipuolisesti esille. Asiantuntevan vetäjän johdolla keskustelu sujuu juohevasti ja mukaansa tempaavasti. 

Haastattelut ja paneelikeskustelut ovat luentoja luontevampi tapa esitellä uusia asioita ja näkökulmia. 

Kuvaruutunauhoituksen avulla esittelet havainnollisesti ja tehokkaasti mitä tahansa ohjelmaa tai käyttöjärjestelmää omalta tietokoneruudultasi. Se sopii hyvin myös webinaarien, kokousten ja koulutusten tallentamiseen. 

Kuvaruutunauhoitus toteutetaan esimerkiksi Skypen/Teamsin välityksellä, nauhoitukset voidaan tehdä vaikka suoraan työpisteeltäsi.  

Video jälkikäsitellään ja siihen lisätään tarvittaessa tekstejä ja erilaisia efektejä.  Niiden avulla saat katsojan huomion juuri oikealla hetkellä oikeaan kohtaan. Kuvaruutunauhoitukseen voi myös lisätä toista videokuvaa tai vaikkapa animaatioita. 

Kuvaruutunauhoituksen avulla voit toteuttaa esimerkiksi havainnollisia video-ohjeita, perehdytysmateriaaleja tai vaikka tallentaa ”hiljaisen tiedon” vuorovapaalle tai eläkkeelle jäävän henkilön työtehtävistä. 

04. Kuvaruutunauhoitukset

Tallenna kokoukset ja koulutukset

05. Näytelmät ja elokuvat

Oscarin arvoisia tarinoita

Tarinalliset videot ovat vaikuttava ja tehokas tapa kertoa asioista. Hyvät tarinat muistetaan pitkään. Tarinan avulla voit esitellä yritystäsi, tuotteitasi ja palveluitasi, tai kouluttaa henkilöstöäsi ja asiakkaitasi. Hyvin kirjoitettu tarina on kuin pieni elokuva. 

Tarinoita voi olla useita tai niistä voi koostua sarja, joka koukuttaa katsojansa. Katsoja voidaan myös osallistaa tarinaasi: Hänelle voidaan antaa sen edetessä erilaisia vaihtoehtoja, jotka vaikuttavat tarinan juonen kulkuun ja mahdollisesti myös lopputulokseen. 

Näytelmävideoihin voidaan yhdistää muitakin elementtejä aina animaatioista digitaalisiin efekteihin. Tai voihan elokuvan tehdä animaationakin. 

Näytelmät ja elokuvat ovat mukaansatempaava ja vaikuttava tapa koukuttaa katsojansa. Ne ovat omimmillaan brändityössä, perehdytyksessä sekä uusien tuotteiden ja toimintamallien lanseerauksessa.  

Esimerkkejä töistämme

Videoitu näytelmäkohtaus, nainen ja mies väittelemässä
Katso video

Kaikki sanoo Tahdon -traileri

Näytelmän videoitu traileri, miestä ja naista haastatellaan
Katso video

Kaikki Sanoo Tahdon -kutsuvierasennakko 

Videoitu Mikael Saari konsertti
Katso video

Mikael Saari – Myrsky

Esittelyvideo narsismista
Katso video

Mitä on narsismi?

Lyhytelokuvan trailerivideo, puita lumessa
Katso video

At your service – lyhytelokuva

Kiinnostuitko?

ota yhteyttä!